• ראשי
  • שידור חי
  • התחברי
  • שמים
  • מוזיקה
  • אודותינו
  • צור קשר
  • חיפוש
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
  • Flickr
  • Foursquare
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
ראשי » נושאים » בישולים - מתכונים » טיפ טופ | טיפים במטבח – הכל על ביצים

טיפ טופ | טיפים במטבח – הכל על ביצים

Avatar rellyduk פברואר 28, 2017 9:31 am תגובה אחת

הן נמצאות במטבח של כולנו.. כל כך בסיסיות ונצרכות.. מה נעשה אם נתקענו בלי? איך נתמודד עם ביצה שנשברה על הרצפה או עם קליפת ביצה שוררת שממאנת לצאת… הכל בכתבה שלפניכם

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)

food-eggs

הפרדת ביצים

רוצים להפריד בקלות חלבונים וחלמונים? הצטיידו לכם במשפך קטן, למשל מן הסוג המשמש נניח למילוי בקבוק שמן. הושיבו את המשפך על כוס, שברו לתוכו ביצה אחת, ונענעו אותו קלות. החלבון יחליק דרך החור אל תוך הכוס, ואילו החלמון – שהפתח צר לו מדי, יישאר בתוך המשפך. הפרדת ביצים מעולם לא היתה קלה כל כך!

טיפות חלמון שצנחו לחלבון 

מכירים את זה שהפרדתם כמה ביצים לחלמונים ולחלבונים, וטיפה או שתיים ממזרות ומסוכנות של חלמון צנחו לחלבון המיועד להקצפה? תשכחו מלהקציף, זה פשוט לא ילך..בדרך כלל לוקח המון זמן עד שמצליחים לדוג אותם עם כפית.

הפטנט הוא כזה… לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו”דגים” אותה. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו “נשאבת” פנימה. זה עובד תמיד.

קליפת ביצה קטנה שנפלה לתוך הקערה

כנ”ל. עובד בדיוק אותו הדבר כמו בטיפ הקודם

לא עוד ביצים סדוקות

מכירים את הבאאסה שאנחנו שולקים ביצים שתהיינה קשות, ובמקום לקבל ביצה שלמה ויפה, אנחנו מקבלים קליפה מבוקעת, זרמי חלבון פורצים החוצה ומתקשים בכל מיני צורות אמנותיות, וכשמקלפים – פתאום פורץ נהר של מים חמים מתחת לקליפה? איזו מכה זאת. לכל אחת יש את הפטנט שלה לנסות ולמנוע ביצה מלהיסדק.

אני למשל נוהגת להוסיף מלח למי הבישול, ואל תשאלו  איך ולמה – אבל זה עובד.

ב – 90% מהמקרים הביצים נשארות שלמות.

טיפ לפטנט בינלאומי: כדי למנוע בריחת התוכן מביצה סדוקה בעת ההרתחה, יש להוסיף מקל גפרור (ללא הראש) לתוך המים הרותחים. התוכן – אפילו אם הביצה תיסדק עד מאוד… תישאר שלימה…נסו ותיווכחו

ביצים שנדבקו לקרטון – יש עוד תקווה

תחילה.. בשלב קניית הביצים רצוי לבדוק את תחתית התבנית ולראות האם יש חלקים רטובים שהם סימן לביצים שנשברו ונדבקו לתבנית
אם כבר קניתם ולא שמתם לב..לא כדאי לנסות להוציא מהקרטון בכוח ביצים שנדבקו אליו. עדיף להכניס את הקרטון עם הביצים הדבוקות למים, לחכות 10 דקות – והביצים כבר ייפרדו ממנו בקלות.

קשה או רכה? זאת השאלה

בישלתם ביצים קשות ובסוף לא השתמשתם.. החזרתם למקרר ולמחרת… האם הביצה הזו היא קשה או רכה (חיה)?
איך תדעו בלי לשבור את הביצה?
אז הטיפ הראשון הוא פשוט לפני שמחזירים את הביצים הקשות לסמן עליהן בטוש או עיפרון.
אם לא עשיתם זאת לחתכילה אל ייאוש… יש פתרון.. פשוט נסובב אותה על השולחן או על השיש. בעוד שהביצה הרכה תתנדנד מצד אל צד, הביצה הקשה תסתובב ללא התנדנדות או קושי.

אוי לא!!!

נשברה לכם ביצה על רצפת המטבח ואתם מתקשים לנקות אותה? פזרו עליה כמויות של מלח ולאחר כעשר דקות היא תהפוך לעיסה דביקה וקלה לניקוי, שאפשר לנגב בלי מאמץ.

חמינדוס – ביצים חומות לשבת

הגרסא הבשרית: להכניס ולבשל את הביצים בסיר החמין שלכם.
גרסת הפרווה: להוסיף למי הבישול קליפות של בצל ושקיק תה. על הפלטה למשך כל הלילה. בבוקר תקבלו ביצים חומות מושלמות.

הביצה שהתחפשה – תחליף ביצים

קרה לכם פעם שכבר התחלתם להכין בלילה לעוגה, מאפה או פשטידה וכשבאתם להוסיף את הביצים חשכו עינכם למראה הביצה היחידה שנותרה לבדה במגש הביצים?!? אין צורך להשליך את הכל לפח… הרי לכם כמה אפשרויות לתחליף..
מתאים כמובן לכתחילה גם לטבעוניים…

למאפים מתוקים ועוגות:
חצי בננה בשלה מרוסקת תעשה את העבודה מצויין וגם תיתן טעם וניחוח נפלא למאפה שלכם..
אין בננה? גם 1/4 כוס רסק תפוחים יעשה את העבודה – משמש כחומר מקשר ומוסיף לחות
1/4 כוס יוגורט (לטבעוניים – יוגורט טבעוני)

לפשטידות או מאפים מלוחים : 3 כפות של טחינה (או) ממרח שקדים (או)  חמאת בוטנים ללא סוכר+ 3 כפות מים

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
נהנית? הגיבי לנו או שתפי
« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. Avatar
    חדוה שטרנברג הגב מרץ 3, 2017 בשעה 10:06 am

    תודה על העצות הפרקטיות. ממש מדהים!!!
    מכל מלמדי השכלתי…
    מי הכותבת?
    אשריה ותודה רבה לה

השארת תגובה

ביטול

נותנים יד להפצת תורה במרכז אשירה-שמים
מסעות רוחניים לאומן

אולי יעניין אותך גם:

תפילת נשים ער”ח ניסן “פתחו לי שער” | עם הר’ ימימה מזרחי פרשת המן | סגולה לפרנסהפרשת המן | סגולה לפרנסה “שבעין קלין”- על המשמעות הרוחנית של קול וצעקה בלידה- רחלי וינשטוק פטנטים לניקיוןפטנטים לניקיון
נצפים ביותר
  • איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
    איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
  • מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
    מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
  • אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
    אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
  • הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
    הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
  • תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
    תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
אירועים ופרסומים
נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון |  הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון | הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

גאולה מאומתת | שיעור ליום היארצייט של ה’שפת אמת’ ופרשת בא עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

גאולה מאומתת | שיעור ליום היארצייט של ה’שפת אמת’ ופרשת בא עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שתהיה בריאות טובה | מברכות יחד את חודש שבט ולומדות מתורת הרב הירש עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שתהיה בריאות טובה | מברכות יחד את חודש שבט ולומדות מתורת הרב הירש עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

היד החזקה | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

היד החזקה | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

אודות אשירה
אתר הצמיחה הרוחנית לנשים “אשירה” הינו אתר אינטרנט המכיל מידע כולל ומגוון לפיתוח וצמיחה מבחינה רוחנית עבור נשות ישראל.

לתנאי שימוש ופרטיות >>
יצירת קשר
מרכז שמים/ אשירה
רחוב יחיאלי 4 נוה צדק תל אביב
טלפון: 0722-146146
טלפון ארה"ב : 347-901-5172
חניה בשפע באזור כולו.
תגובות אחרונות
  • אשירה אשירה על הר’ ימימה מזרחי בראיון חוצה מגזרים בתוכניתו של הר’ חיים נבון
  • אסנת תירצה אליחי על הקבצן בעל החטוטרת – הדרך לשמחה / שבעת הקבצנים 7 | נורית אילון הירש
  • רחל ליכטער על הר’ ימימה מזרחי בראיון חוצה מגזרים בתוכניתו של הר’ חיים נבון
  • יעל סנדלר על חזקה חזקה ומתחזקת | שעורה של הר’ ימימה מזרחי לפרשת ויחי
  • תמר על הר’ ימימה מזרחי בראיון חוצה מגזרים בתוכניתו של הר’ חיים נבון
הירשמי לניוזלטר והישארי מעודכנת
שם פרטי
שם משפחה*
דוא'ל*
מקור של ליד
תנאי שימוש ופרטיות
ashira main1
כל הזכויות שמורות לעמותת "אשירה שמים"

לעזרה או לתשלום טלפוני השאירי הודעה....

גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.