• ראשי
  • שידור חי
  • התחברי
  • שמים
  • מוזיקה
  • אודותינו
  • צור קשר
  • חיפוש
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
  • Flickr
  • Foursquare
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
ראשי » נושאים » בישולים - מתכונים » “טיפ טופ” – גולדי לייף

“טיפ טופ” – גולדי לייף

Avatar מיכל אפריל 3, 2012 10:28 am אין תגובות

בס”ד

טיפ טופ

מאת גולדי לייף

(goodonly@ccc.net.il / 0504105835)

פסח הוא חג של זיכרונות וחוויות, מי לא זוכר את הרי תפוחי האדמה שקילפנו כילדים? את הבדיחות שכל אחד מהאחים נידב שם? ואיך אפשר לשכוח את הריבה ההיא שעד היום לא התבשלה? והאש מהכיריים הזמניות שהתפשטה בליל החג?

פסח הוא חג עתיק וגם חג הטיפ. ריכזנו כמה לפניכם, מוזמנים להעתיק.




נקיון כללי במטבח:

לפני הכנת ארוחה וקילופים יש להניח על השיש שקית אשפה או מפת ניילון ח.פ. ובסיום העבודה צוררים אותה עם התכולה היישר לפח.
את הניירות שמצפים את הארונות בפסח, רצוי להשאיר לכל השנה, הם סופגים לחות ולכלוך, ובערב פסח הבא הניקוי יהיה קל יותר, פשוט לשלוף, לנער ולהעביר מטלית ולהכניס נייר חדש!




תפוחי אדמה:

למניעת הנבטה (צמיחה ירוקה) של תפו”א יש לאחסנם ליד תפח עץ במקום מאוורר. לא בקירור! שהות עם בצל מעודדת הנבטה.

קילוף תפו”א קל יותר אחרי שהם מבושלים, הקליפה נמשכת בקלות (עצה זו אינה מתאימה לכל מנהגי ישראל המקודשים).

את הקליפות הטריות ניתן לשים בכלי קטן במקרר, הן תספוגנה נהדר את הריחות.




צ’יפס:

לצ’יפס פריך וטעים במיוחד-יש להקפיא את תפוחי האדמה לפני השימוש.

או להכניס את הרצועות למי קרח עם מלח, יש להוציא, לנגב ולהכניס מיד לשמן.

צ’יפס דל שומן-להוסיף כף חומץ לשמן.




תפו”א-מניעת השחרה:

בהכנת כמות גדולה מראש, לקלף ולא לשטוף מיד, אלא לפני השימוש.

לחלוט במים רותחים אחרי הקילוף.(לא להרתיח יחד, אלא לשפוך אחרי ההרתחה).

השחרה מצויה יותר אחרי הריסוק, לכן ניתן לערבב קודם את כל מרכיבי הפשטידה ואז להכין את תפו”א.

בתבנית חד פעמית תופעת ההשחרה פחות מצויה.




בננות:

להבשלה מהירה, יש להפריד את הבננות אחת מהשנייה.

הילדים לא אוהבים את החוטים? קלפו את הבננה מלמטה כלפי מעלה.




שמן בטיגון:

למניעת שריפה מהירה של השמן, הכניסו למחבת פרוסת גזר.

בטיגון קציצות בשר ניתן להוסיף לשמן במחבת כף מים, כך השמן נספג פחות בקציצות.




ביצים:

לאחסן כשהחלק הצר כלפי מטה-הטריות נשמרת זמן רב יותר.

קילוף ביצים:

אם יש קושי האשמה היא לא בבעלת הכרבולת אלה במשווק…

בימים טריות קלות יותר לקילוף.

כמות נכבדה של מלח תקל על הקילוף.

אחרי הבישול יש להמתין 5 דקות ואז לקלף או להכניס למי קרח למס’ דקות ואח”כ לקלף.




מיץ תפוזים:

בהכנת מיץ מתפוזים ללא גרעינים במקום לעמול בסחיטה ידנית, ניתן להכניס לבלנדר את הכדורים המקולפים ולקבל מיץ במרקם אחיד וסמיך.


>
אבוקדו:
אבוקדו קשה ניתן לקלף במקלף.

אבוקדו רך-יש לחתוך ל-2 ולהוציא את תוכנו בכף.




פסח כשר ושמח!



שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
נהנית? הגיבי לנו או שתפי
גולדי לייף טיפים ניקיון הבית ניקיונות לפסח סידור המטבח פסח
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

נותנים יד להפצת תורה במרכז אשירה-שמים
מסעות רוחניים לאומן

אולי יעניין אותך גם:

תפילת נשים ער”ח ניסן “פתחו לי שער” | עם הר’ ימימה מזרחי פטנטים לניקיוןפטנטים לניקיון לקראת הפסחלקראת הפסח 4 | חדוה שטרנברג | הומאופטית “שבעין קלין”- על המשמעות הרוחנית של קול וצעקה בלידה- רחלי וינשטוק
נצפים ביותר
  • איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
    איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
  • מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
    מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
  • אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
    אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
  • הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
    הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
  • תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
    תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
אירועים ופרסומים
נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון |  הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון | הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

גאולה מאומתת | שיעור ליום היארצייט של ה’שפת אמת’ ופרשת בא עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

גאולה מאומתת | שיעור ליום היארצייט של ה’שפת אמת’ ופרשת בא עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שתהיה בריאות טובה | מברכות יחד את חודש שבט ולומדות מתורת הרב הירש עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שתהיה בריאות טובה | מברכות יחד את חודש שבט ולומדות מתורת הרב הירש עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

היד החזקה | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

היד החזקה | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

אודות אשירה
אתר הצמיחה הרוחנית לנשים “אשירה” הינו אתר אינטרנט המכיל מידע כולל ומגוון לפיתוח וצמיחה מבחינה רוחנית עבור נשות ישראל.

לתנאי שימוש ופרטיות >>
יצירת קשר
מרכז שמים/ אשירה
רחוב יחיאלי 4 נוה צדק תל אביב
טלפון: 0722-146146
טלפון ארה"ב : 347-901-5172
חניה בשפע באזור כולו.
תגובות אחרונות
  • גיטי על הקבצן בעל החטוטרת – מושג הצדיק ביהדות | שבעת הקבצנים 8 | נורית אילון הירש
  • אלה שמעונוב אקילוב על מיכל כהן חי – כי האדם עץ השדה
  • אסנת תירצה אליחי על הקבצן בעל החטוטרת – הדרך לשמחה / שבעת הקבצנים 7 | נורית אילון הירש
  • יעל סנדלר על חזקה חזקה ומתחזקת | שעורה של הר’ ימימה מזרחי לפרשת ויחי
  • תמר על הר’ ימימה מזרחי בראיון חוצה מגזרים בתוכניתו של הר’ חיים נבון
הירשמי לניוזלטר והישארי מעודכנת
שם פרטי
שם משפחה*
דוא'ל*
מקור של ליד
תנאי שימוש ופרטיות
ashira main1
כל הזכויות שמורות לעמותת "אשירה שמים"

לעזרה או לתשלום טלפוני השאירי הודעה....

גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.