• ראשי
  • שידור חי
  • התחברי
  • שמים
  • מוזיקה
  • אודותינו
  • צור קשר
  • חיפוש
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
  • Flickr
  • Foursquare
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
ראשי » נושאים » בישולים - מתכונים » עוף מרוקאי עם שזיפים ושקדים

עוף מרוקאי עם שזיפים ושקדים

Avatar roni יוני 15, 2008 10:27 am אין תגובות

 

עוף מרוקאי עם שזיפים ושקדים

החומרים:

כ- 1/4 כפית חוטי זעפרן (ניתן למצוא זעפרן בשוק בדוכני התבלינים)

1.5-2 ק"ג עוף חתוך לארבעה חלקי הגשה ומיובש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל טחון טרי

2 בצלים, קצוצים היטב

3 כפות מרגרינה

מקל קינמון של 5 ס"מ

3/4 ספל מים

2 כפות שמן

כוס (150 גרם) של שזיפים לחים

2 כפות של דבש

אגוז מוסקט מגורד היטב

להוסיף זעפרן לרבע ספל מים חמים ולהשרות במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך.

אופן ההכנה:

בכלי כבד לערבב את חלקי העוף, מלח, פלפל, בצל ומרגרינה. לכסות ובשל על חום נמוך במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. להוסיף את תערובת הזעפרן, מקל הקינמון ו3/4 ספל מים, תוך הקפדה שמקל הקינמון ישקע בנוזלים. להרתיח. לכסות ולהשאיר על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מזמן לזמן, למשך כ25 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות  להעביר את חתיכות החזה לצלחת. לבשל את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד. להעביר את חתיכות הרגל לצלחת ולהשאיר בצל קצוץ ככל האפשר בסיר.

במחבת גדול לחמם את השמן לחום יחסית גבוה. להוסיף את השקדים ולהקפיץ, תוך ערבוב בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת. להעביר את השקדים למפיות נייר בכדי לספוג את השומן ולפזר מעט מלח. להוסיף את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ובשל בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים. להוסיף דבש ובשל על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך. להוסיף אגוז מוסקט וטעם לשם תיבול. להוציא את מקל הקינמון. להעביר שזיפים לצלחת מחוממת ולהשאיר בצל ככל שאפשר בסיר ולשמור את השזיפים חמים. החזיר את חתיכות העוף לסיר ולסובב אותם בסיר בכדי שיתכסו ברוטב. לכסה ולחמם מחדש במשך 5 דקות על חום נמוך. אפשר להכין את העוף עד יומיים קודם לכן ולשמור מכוסה בקירור. את השזיפים יש לשמור בנפרד בקירור. לכסות את השקדים ולשמור אותם בטמפרטורת החדר. לחימום מחדש: ראשית לחמם את העוף ברוטב על חום נמוך, מכוסה, להוציא את העוף ולחמם את השזיפים מחדש ברוטב.

לסדר את העוף על צלחת מחוממת ולהוציא את הרוטב ובערך 2/3 מהשזיפים מעל. לקשט בשליש מהשקדים. להגיש את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות.

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
נהנית? הגיבי לנו או שתפי
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

נותנים יד להפצת תורה במרכז אשירה-שמים
מסעות רוחניים לאומן

אולי יעניין אותך גם:

Default Thumbnailקובה הודי תבשיל קינואה עם בטטות ועגבניות (ללא גלוטן…) | חן קליין Default Thumbnailעוף אתיופי חריף Default Thumbnailעוף ברוטב שום ופטריות
נצפים ביותר
  • איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
    איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
  • מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
    מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
  • אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
    אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
  • הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
    הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
  • תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
    תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
אירועים ופרסומים
נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון |  הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון | הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

גאולה מאומתת | שיעור ליום היארצייט של ה’שפת אמת’ ופרשת בא עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

גאולה מאומתת | שיעור ליום היארצייט של ה’שפת אמת’ ופרשת בא עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שתהיה בריאות טובה | מברכות יחד את חודש שבט ולומדות מתורת הרב הירש עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שתהיה בריאות טובה | מברכות יחד את חודש שבט ולומדות מתורת הרב הירש עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

היד החזקה | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

היד החזקה | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

אודות אשירה
אתר הצמיחה הרוחנית לנשים “אשירה” הינו אתר אינטרנט המכיל מידע כולל ומגוון לפיתוח וצמיחה מבחינה רוחנית עבור נשות ישראל.

לתנאי שימוש ופרטיות >>
יצירת קשר
מרכז שמים/ אשירה
רחוב יחיאלי 4 נוה צדק תל אביב
טלפון: 0722-146146
טלפון ארה"ב : 347-901-5172
חניה בשפע באזור כולו.
תגובות אחרונות
  • יונינה לוי על נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה וניגון | הר’ ימימה מזרחי ויובל דיין על במה אחת | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה
  • גיטי על הקבצן בעל החטוטרת – מושג הצדיק ביהדות | שבעת הקבצנים 8 | נורית אילון הירש
  • אלה שמעונוב אקילוב על מיכל כהן חי – כי האדם עץ השדה
  • אסנת תירצה אליחי על הקבצן בעל החטוטרת – הדרך לשמחה / שבעת הקבצנים 7 | נורית אילון הירש
  • יעל סנדלר על חזקה חזקה ומתחזקת | שעורה של הר’ ימימה מזרחי לפרשת ויחי
הירשמי לניוזלטר והישארי מעודכנת
שם פרטי
שם משפחה*
דוא'ל*
מקור של ליד
תנאי שימוש ופרטיות
ashira main1
כל הזכויות שמורות לעמותת "אשירה שמים"

לעזרה או לתשלום טלפוני השאירי הודעה....

גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.