מרכיבים (כ-10 יחידות)
6 תפוחי אדמה לא קלופים
מעט מלח
למלית
1 בצל בינוני קצוץ
כמעט חבילה שלימה של פטריות שמפיניון טריות קצוצות.
מעט מלח ופלפל שחור
50 גר’ גבינה בולגרית/צפתית חתוכה לקוביות קטנות.
לציפוי וטיגון
1 ביצה טרופה
כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך.
בנתיים מכינים את המלית- במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות לעוד 2-3 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
מורידים מהאש ומניחים בצד לקירור.
לאחר שהתפו”א התבשלו- לבדוק בנעיצת סכין. לסנן, לקלף, למעוך ולהניח בצד לקירור.
מוסיפים את קוביות הגבינה לתבשיל הפטריות הצונן ומערבבים (שימו לב שלא יהיו נוזלים מיותרים)
לוקחים מהמחית כדור שממלא את כף היד ומשטחים על היד
מניחים מעל כפית מתערובת המלית, סוגרים ומגלגלים לכדור. ללחוץ מעט להידוק של הכדור.
מכינים בצורה הזו את כל הכדורים
טובלים בביצה טרופה ואח”כ בפירורי הלחם ומטגנים בשמן חצי עמוק מ-2 הכיוונים.
מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
בתיאבון
מעולה סתם כנישנוש או כתוספת לארוחה.
ניתן לגוון במילויים כטוב בעיניכם.
댓글