Loading the player …
Loading the player …
Loading the player …
הסלטים במתכון הנ”ל נעשים כולם על אותו בסיס של חציל.
מניחים חציל על האש וכאשר הוא רך מכל הצדדים מורידים מהאש. מומלץ להשתמש בנייר כסף או רשת קטנה כדי למנוע לכלוך. פורסים את החציל לחצי על גבי נייר אפייה ומוציאים את החציל בעזרת כף. את הירק שמוציאים מניחים בתוך מסננת שמונחת על גבי קערה על מנת שזו תקלוט את הנוזלים הניגרים מהחציל.
מועכים את החציל על משטח בעזרת מזלג. מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
* כאשר קיים לימון כבוש ברכיבים, ניתן להשתמש בלימון טרי ולחתוך את ה”פילה” של הירק (כלומר ללא המעטה הלבן מתחת לקליפה). ניתן למצוא באתר את המתכון ללימון הכבוש של סנדרה בן דוד.
חציל במיונז
רכיבים כף מיונז, 3 שיני שום ומלח.
אופן ההכנה מוסיפים לחציל כף מיונז, שום כתוש ומלח ומערבבים
חציל בטעם טבעי
רכיבים שמן זית, בצל ירוק, כוסברה, נענע, פלפל שחור גרוס עבה ולימון כבוש.
אופן ההכנה קוצצים את כל הירקות , שופכים שמן זית מתבלים במלח ופלפל, קוצצים לימון כבוש ומערבבים עם החציל.
חציל בטחינה ופטרוזיליה
רכיבים טחינה גולמית (לפי כמות החציל), לימון, חופן פטרוזיליה, 2 שיני שום ומעט לימון כבוש.
אופן ההכנה שופכים על החציל את הטחינה ואת הפטרוזיליה הקצוצה, כותשים את השום ומוסיפים לימון כבוש קצוץ דק.
סלט חצילים המבוסס על סלט העגבניות המרוקאי
רכיבים עגבנייה פלפל ירוק חריף שמן זית 2 שיני שום חופן כוסברה מעט נענע לימון כבוש פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מקלפים עגבנייה וחותכים אותה באופן כזה שמשתמשים רק בבשר שלה ללא הנוזלים. חותכים אותה לקוביות בינוניות. קוצצים פלפל ירוק חריף (על מנת להקל בחריפות, רצוי להוציא את הגרעינים של הפלפל). קוצצים את הכוסברה והנענע, קוצצים לימון כבוש, מתבלים עם פלפל שחור ושמן זית. מערבבים את כל הרכיבים עם החציל.
תודה לסנדרה בן דוד
Comments