Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

פטנטים בנושא בריאות

  • תמונת הסופר/ת: Roni Ayalon
    Roni Ayalon
  • 11 בפבר׳ 2018
  • זמן קריאה 5 דקות

1413663_not_so_healthy

פטנטים בנושא בריאות

פתרון לדלקות אוזניים בידנו “מסורת” מרופא ילדים מומחה, לטיפול בכאבי אוזניים: התרכיב: 40% אלכוהול ריכוז 95% 60% חומץ טבעי תערובת זו אפשר לטפטף אף לאוזן של תינוק בן 3 שבועות. רצוי לטפטף לילדים אחר אמבטיה – כדי ליבש את הנוזלים. בקיצור, תרופה זו עושה נפלאות. מיבשת נוזלים, מרפאה ומונעת דלקות. תרופה זו בניסיון 14 שנה והיו מקרים בהם ניצלו חולים מניתוח כפתורים. באיחולי רפואה שלמה לכל חולי עם ישראל.

טיפ נוסף לדלקות אוזניים – טיפות בודדות של בצל לאוזן.

צרבות – לעיסת קובית קרח, תה קמיל או מנטה.

תולעים אצל ילדים – טיפות זעתר בחנות טבע.

בחילות – לשתות קולה, תפוחי עץ חמוצים.

כינים – לסרק במסרק סמיך טבול בחומץ, ריח החומץ דוחה כינים וגם החומץ גורם לכינים להחליק החוצה.

תרופה – לתינוק סרבן לתת דרך פיטמת הבקבוק.

כוויה – כאשר נכווים לשים מיד קרח – רק קירור המקום מיידי הוא הטיפול הטוב ביותר. עיצה אחרת לטיפול בכוויה: שוטפים את מקום הכוויה במי ברז קרים ומיד מורחים משחת שיניים לבנה. משאירים כחצי שעה ואח”כ שוטפים. כל מי שניסה – לא נשאר עליו זכר וסימן לכוויה. מדובר בכוויות ביתיות.

ידיים למעלה כשילד קטן משתעל, יש שדופקים לו על הגב. (גם לגדול יועיל מאד, כמה דפיקות בין השכמות. לא לשיעול של צינון, אלא של חדירת גוף זר קטן, כניסת מים לקנה וכו’) לפעמים הילד נבהל מזה. אצלנו במשפחה עשו משהו אחר: הרימו לו את הידים מעל הראש ותראו שזה עוזר מידיית.

אכן הסלולרי מזיק באתי לספר לכם דבר שקרה אתי, ואני חושב שהוא מאלף מאד ומלמד משהו: חויתי לאחרונה ירידה בשמיעה. בעבר היתה לי שמיעה נדירה. שום רחש לא נמלט ממני ופתאום, נסיגה של ממש. הלכתי לכירופרקטור שלי, שאני מאד סומך עליו וכבר הציל אותי מכמה וכמה צרות ל”ע. סיפרתי לו על מצבי ואז הוא אמר: החשיפה היתרה שלך לטלפון הסלולרי משפיעה על בריאותך. המכשיר מחליש אותך וגם הפגיעה באוזן קשורה לזה. כיון שאני אדם ריאלי, וה”גילוי” הזה המם אותי ולא היה נראה לי, התחלתי לגחך. רוצה הוכחה? – אומר לי האיש, שזיהה את ספקנותי – שכב כאן על הספה, החזק בידך השמאלית מכשיר סלולרי במצב קליטה ואת ידך הימנית החזק בלחיצה קלה על תנוך האוזן. פסק רגליך ואני אנסה לסגור אותם בכוח, בעוד אתה מתנגד. תמהתי על העניין, ובנתיים עשיתי ככל הנדרש ממני. מה אומר לך? הוא סגר את רגלי, משל היו אלה שני גפרורים או שתי פיסות נייר… לא היה לי צ’אנס להתנגד. “עכשיו כבה את המכשיר” גזר עלי. תאמינו או לא – במכשיר כבוי הוא לא הצליח לסגור את רגלי.

הכשר למשחת שיניים מרגיש אני חובה לציין, שמשחת השיניים ‘פרודונטקס’ הינה בלי הכשר למקפיד על כך. ועל הציבור לדעת.

‘סודה לשתיה’ לשיניים שמעתי פעם מרופא שיניים: פעם בשבוע לשים על האצבע מעט ‘סודה לשתיה’ ולשפשף אתה את השיניים (מלבין אותם) ואת החניכיים (מונע דלקות, בהיותו מנטרל בקטריות).

‘מתזית שיניים’ בנוגע לפתרון לבעיית נסיגת החניכיים: אין ספק שהדבר ההכרחי ביותר הוא שמירה על היגיינת הפה והשיניים; צחצוח יום יומי במברשת שיניים וניקוי קבוע בחוט דנטלי. ישנו מכשיר שנקרא ‘מתיזת שיניים’ תוצרת ארה”ב ומשווק לאחרונה בישראל. אני אישית רכשתי את המכשיר לפני כמה חודשים ואני מאד מרוצה וממליץ עליו מאד. המכשיר פשוט, לא חשמלי אך יעיל ביותר ועלותו 135 ₪ בלבד. ניתן לרכוש בבית מרקחת. לפי דעתי המכשיר יחסוך כסף רב בהוצאות טיפולי השיניים לכל המשפחה. אגב, המכשיר גם חשוב לילדים עם פלטות. מס’ טלפון לפרטים ושיווק ישיר 1-700-5000-15 • העצה מפי ד”ר מרק לויתן, רופא שיניים תגובות משתמשים למכשיר: צריך קצת גמישות וחוש אילתור, לדעת להשתמש עם זה נכון, כך שלא ישפריץ את כל סביבות הכיור מחד, ולא ימלא את הפה מים עד אין סוף מאידך. אני מניח שכל אחד ימצא לבסוף את הנוסחא, בפרט הילדים, שהם הראשונים לקלוט כל דבר חדש. אגב, עבורם זו ממש חויה. שונאי צחצוח מושבעים יבקשו לחזור על התהליך שלוש פעמים ביום, בתנאי שינתן להם הדבר עם ה’מתזית’. ר’ נחום מ’מתזית’ מתקשר ואומר: “אני מניח ששאלו אותך מדוע המתקן כל כך יקר” – לא שאלו אותי אבל אני אכן שואל את עצמי; אין כאן גלגל אחד ל’רפואה’. לא מנוע. לא חשמל. כלום. סתם חתיכת פלסטיק בנויה נכון, כך שתתיז זרם מים דקיק המחליף את החוט הדנטלי בהצלחה. (חובה לומר שזו גם מעלתו הגדולה של המכשיר, באשר אין כאן לכאורה מה שעשוי להתקלקל..) ר’ נחום מסביר שישנו מפעל אחד בארה”ב שמייצר את המתקן הלז. מפעל זה גובה כסף רב והוא הסיבה הראשונית מדוע המתקן עולה כך לצרכן.

חמאה או שומן סגולה לילד שכשיגיע זמן גדלות שיניו, ימרחו בשר השיניים בחמאה או שומן מן התרנגולת וכו’.

מגבוני מטוסים מגבוני הנייר המחולקים במטוס כשהם חמים: פשוט חיממו אותם לכמה שניות ב’מיקרוגל’… אפשר לעשות זאת גם בבית, בפרט בחורף לילדים בבוקר או לאחר מקלחת חמה.

מדרסי מברזל לאנשים שהולכים עם מדרסים וסובלים מיתר זיעה: כדאי לדעת שיש חברה בארה”ב אשר עושה מדרסים מברזל חזק ועמיד לאורך זמן ולא כבד, וחוסך בחתכים ברגלים וזיעת יתר, שלא כבמדרסי עור או פלסטיק. הנה כתובת החברה: Featherspring, 712 N 34th st., seattel, Washington 98103, Tel. 1-206-5458585

יש לי ילד בגיל 4 שמתעלף מתוך בכי. עוצר את הנשימה, מכחיל, מתכווץ ולא נתאר הלאה… עשינו מיפוי לב, בדיקה נוירולגית והכל תקין ב”ה. ניסינו סטירות, צביטות, התעלמויות וכו’ – שום דבר לא עזר. האם יש למישהו עיצה?

גאולה ממוצץ קראתי לפני כמה שבועות עצה למשפחה לגאולה ממוצץ, שזה קשור ל”גאולת מצרים”… מישהו נתן עצה לזרוק את המוצץ של כל השנה ו”לשכוח” לקנות מוצץ חדש. אני יכולה להוסיף “תיקון” לעצה זו: לא לזרוק סתם לזבל, אלא להסביר לילד שבשעת שריפת החמץ שורפים גם את כל המוצצים וחסל. לראיה עבורו שכן הוא, יש לתת לכמה ילדי שכנים בגילו (אלו שכבר מזמן שכחו מוצץ מה הוא) מוצצים משומשים, ולמר להם בסוד, שבמעמד שריפת החמץ, ברמיזה שתבוא, הם יזרקו את המוצץ “שלהם” לתוך השריפה, והילד הזה יראה ויעשה אף הוא כמותם, וזה בדוק ומנוסה.

שיער שאיננו וניתלש בני מתקרב לגיל 3 ועדיין לא צמחו לו שערות לפאות. אודה למי שיש לו פתרון לנושא זה. למרוח שמן קיק על השיער ועל הקרקפת. שמן הקיק מחזק את שורשי השיער ומונע את התלישה בגלל השומן. דבר זה ניסיתי על בני. כשהיה בן שנה וחצי תלש את שערו בגלל בעיה אלגרית. היה לו ממש קרחת והיום הוא כבר עם שיער סמיך ויפה. עצה זה קיבלתי מרופא עור.

ליבלות בכף הרגל בבית מרקחת ‘אופלטקה’ בירושלים (רח’ יפו מול מחנה יהודה) יש חומר אשר מורחים אותו על היבלת עד שהיא נופלת יחד עם השורש. מחירו של בקבוק הוא כ-15 עד 20 שקלים וצריך בקבוק עד בקבוק וחצי, תלוי בגודל היבלת.

כך גוזזים אצלנו בהמשך לפתרון קל לגזיזת ציפורניים לילד, בעמידה לפני האמבטיה, רציתי להביא פתרון נוח יותר, אם כי על אותו עקרון: להעמיד את הילד על שרפרף קטן, לפני הכיור בחדר האמבטיה, ואז לגזוז לו את הציפורניים ישר לתוך הכיור ובהזדמנות זו גם לבדוק את הראש. זה יותר נוח, כיון שלא צריך להתכופף לילד. כמו כן הילד משחק בינתיים בכיור.

בעיות הרטבה – סרפד עוזר לבעיות הרטבה, אפשר להשיג בבקבוק מוכן, אפשר לדלל במשקה מתוק. (כמות מוגזמת של סרפד מסוכנת לכן לברר אצל יועץ את הכמות).

סודה לשתיה 1. הלבנת שיניים. 2. תכונה של מרכך אוכל ומקצר זמן בישול. מתפיח עיסה, קמצוץ לעיסת קניידלך, לקוגל קמח בצ’ונט, בעיסת קציצות בשר, במרקי אפונה ושעועית, קצת סודה לשתיה בקמח התיבול של שניצל. 3. טוב לבעיות פטריות: פצעים בפה, עובש על הקיר, פטריות ברגל, מינון: כף אבקה על חצי כוס מים רתוחים פושרים. בפה עם קיסם, להשרות רגליים. 4. טוב לחטוי הפה ולכאבי גרון. כפית סודה לשתיה + כוס מים לגרגר.

הסרת עור קשה מכפות הרגליים שמים פתיתי סבון (כמות גדולה) בקערה. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. נוצרת דייסה. מורחים על המקומות הקשים, לובשים גרב ישנה. כעבור חצי שעה העור הופך רך ואפשר לגרד ללא כאבים. אפשר להשאיר יותר זמן ואפשר לחזור על הטיפול.

Comments


bottom of page