קרקר בריאות | נורית אילון הירש | מתכונים קלים מלב הבית
מתכון מהיר ובריא, מתאים כתוספת למטבלים, גבינות ומרקים
רשימת המרכיבים
3/4 כוס שומשום/ שומשום מלא/ קצח 5 כוסות קמח 1 אבקת אפייה 1 כוס שמן 2-3 כ פ י ו ת מלח 1/2 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
שופכים את שומשום (שנבדק קודם) לקערה ומוסיפים 5 כוסות קמח מנופה. מוסיפים אבקת אפייה, כוס שמן ומלח. ליצוק את המים החמים ולערבב הכל עד ליצירת עיסה.
עם הבצק שנוצר ניתן לעשות מגוון צורות של קרקרים. ניתן ליצור מקלות גריסיני. ניתן גם ליצור קרקרים שטוחים: מחלקים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה עד ליצירת משטח דק (לא דק מידי). לאחר מכן חותכים לחתיכות בעזרת סכין לפי הגודל הרצוי. מניחים את הקרקרים על תבנית ומכניסים לתנור לכ25 דקות על חום של 200 מעלות. רצוי לבדוק ולוודא שהפרוסות שחומות וקשות מעט.
למתכונים נוספים מלב הבית ב”אשירה” לחצי כאן>>
Comentarios