בס”ד
הרימון
מתוק,עסיסיובעל תכונות רפואיות נפלאות
אופןהשימוש, סגולות רפואיות,תרופות סבתא,קוסמטיקה ביתית
אחד משבעת המינים שנתברכה בהם ארץ ישראל.
מאז ומתמיד נחשב הרימון,על כל חלקיו,כמאכל בעלסגולות רפואיות חשובות ביותר.
הרימון מורכב מ-85% מים ו-10% סוכר. מאה גרם של גרגרי רימון מכילים 158 קלוריות.
את הרימונים ניתן לקנות בעונה ולשמור בקירור מספר חודשים עד חצי שנהובכך ליהנות מיתרונות הרימון זמן ארוך יותר מעונתו.
מהרימון מפיקים היום מיץ רימונים,רכז רימונים,יין רימונים, שמןרימונים וקוסמטיקה . קליפתהרימונים משמשת כתרופת סבתא רבת עצמה לכל בעיות עיכול.
להפרדת הגרגרים בקלות: לחצות לשניים לרוחבו מעל קערה בכיור,אועל קרש כשהחלק החתוך למטה חובטים בקליפה בעזרת כף או פטיש שניצלים וכל הגרגריםנופלים בקלות. לקערה.
סחיטת מיץ:מיץ אפשר לסחוט בקלות מחצאי רימוניםבאמצעות מכשיר סחיטה רגיל יש להיזהר ולשמור מרחק כי הרימון עושה כתמים שלא יורדים.
הרימוןמכיל את הוויטמינים C,B,E ועשיר בטאנינים שהם נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) רבי עוצמה.למעשה ברימוןיש יותר נוגדי חמצון מאשר בחמוציות, יין אדום, או תה ירוק.
סגולות רפואיות: הרימון חשוב לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.מנקהעורקים, מוריד לחץ דם סיסטולי ומפחית כולסטרול. מסייע לחיזוק מערכת החיסון, מהווה מקור טוב לברזל ומומלץ לסובלים מאנמיה וחולשה. עוזר בבעיות עיכול שונות. מסייע לדלקת פרקים, דלקת חניכיים, מסייעבטיפול בסרטן השד ועוזר להחלמה מסרטן הריאות וסרטן הערמונית. מטפל בתופעות גילהמעבר. מונע הזדקנות מוקדמת של העור.
רפואה העממית/תרופות סבתא קליפת הרימון היא תרופת פלאלכאבי בטן,גאזים, שילשולים , תולעים וטפילים ולכן מומלץ ביותר לנצל את עונתהרימונים ,לייבש את הקליפות בשמש ולשמור בכלי פתוח.
לכאבי בטן, גאזים ותחושת כובד לאחרארוחות – להרתיח כוס מים + קליפת רימון בינונית להמתיןשיתקרר ולשתות לאחר סעודה. ניתן גם למזוג מים רתוחים על קליפת רימון ולהמתין 10 ד’, לשתות לאחר הסעודה או לפיהצורך.
שלשולים – לקחת קליפת רימון ולהרתיח במים למשך 20 דקות לאחר מכן לשתות את המיםכוס פעמיים ביום והשלשולים עוברים.
תולעי מעיים וטפילים -הטיפול כמו בשילשול, ניתן להוסיף עוד כוס במשך היום., לשים לבשהטיפול בתולעים יכול לגרום לבחילות.
לחיזוק שורשים והוספת ברק לשיער. להוסיף לחינה מעט קליפות רימונים או כף קליפות טחונות.
קוסמטיקה טבעית ביתית מרימונים:
פילינג רימונים לפנים: פילינג זה מתאים לעור רגיל או שמן ומשמש להסרת התאים המתים וניקוייסודי.
להכנה, מערבבים כף גדושה של דבש, 3 כפיות שקדים טחונים לאבקה, כפיתמיץ לימון וגרגירי רימון מחצי רימון.את העיסה מורחים על הפנים ומשפשפים בעדינות. משאיריםעל הפנים למשך 10 דקות ושוטפים.
לקריאת מאמרי בריאות ותזונה נכונה, מתכוניםבריאים ועוד כנסו לאתר
Comments